Home » Solis 75 koeajossa Sipoossa

Solis 75 koeajossa Sipoossa

Jälleenmyyjä testaa:

Konetalo Vainikan porukka kävi testaamassa Solis 75 peltohommissa Sipoossa  22.11.2018
Perään etsittiin mahdollisimman isoa härveliä jotta saataisiin kunnolla rasitusta koneelle jotta nähtäisiin mihin saakka vääntö/teho riittää. Noh perään ei löytynyt kuin normaali kolmisiipinen aura 16″ pelleillä. Sääksi osui pari astetta pakkasta ja pelloksi kesannolla ollut ” niitty” .

 

Koska peräpäähän ei saatu isompaa auraa, niin pojat päättivät kokeilla vaihteistoa ja kuinka lujaa Soliksella pystyy kyntämään. Perinteisesti ekat vedot, pikkupuolella , keskinopeella ja lopuksi sitten isolla.. Paras kyntönopeus oli 27.6kmh , jossa ei sinänsä ole mitään järkeä, mutta pitihän se testata kun pellolle päästiin. Koeajo kone oli varustettu 30/kmh vaihteistolla, hiukan pidemmällä pellolla olisi menty ” eniten täysii”

Polttoainetalous

Kyntämistä pellolla tuli 7.5 tuntia ja polttoainetta meni 32 litraa. Ajo oli vaihtelevaa ja välillä ajettiin vain ajamisen ilosta. Keskikulutus kuitenkin 4,2l/h on hyvinkin vähän. Joten Intialainen moottoritekniikka antaa hyvän suorituskyvyn kohtuullisella kulutuksella.

Seuraavaksi 75hp malli matkaa talvitestiin rovaniemelle, ja saattaa sen jostain ammattilehdestäkin bongata kevään mittaan.